Zeg vaarwel tegen je comfortzone om te groeien

“Start/move before you’re ready”

Deze uitspraak heb ik de afgelopen jaren al zo vaak voorbij zien komen, gehoord en gelezen en iedere keer dacht ik ‘JA je hebt gelijk, zie je nou wel gewoon durven en doen!’. Dan zat ik er helemaal in en voelde me krachtig, ik vond herkenning en dacht, ‘zij zijn ook allemaal zo begonnen.’ Met volle moed begon ik dan weer aan een concept, schreef ik een blog of een post om dan straks te gaan plaatsen….om iets aan de buitenwereld laten zien. Wie ik ben, wat ik doe, wat ik graag zou willen.

Twijfels

….En ja dan beginnen de twijfels weer te komen. Wat zullen ze er wel niet van vinden, kan ik dit wel plaatsen, vatten ze het niet verkeerd op etc. etc. pppffff om moe van te worden. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat m’n website nog niet af was, dat ik m’n online programma nog niet heb afgemaakt, dat ik nog van alles moet gaan regelen en doen…(Hello onzekerheid en hello perfectionisme).

Gewoon doen

En dan blijf je toch maar weer veilig binnen je comfortzone en denkt ‘het komt later wel. Nog heel even wachten totdat…’ Als ik maar weer een excuus had om het nog even uit te stellen en mezelf voor de gek te houden. Maar ik heb er niet voor niets voor gekozen om de vrijheid op te zoeken, om te gaan doen wat ik wil en wat ik leuk vind. Dat betekent ook dat ik een andere weg moet inslaan en voor m’n dromen moet durven gaan en niet moet blijven hangen binnen m’n comfortzone zoals in het verleden. Lekker gaan leven vanuit m’n gevoel en niet vanuit m’n hoofd. Dus ik ga het gewoon alvast doen. Naar ‘buiten toe’. Met mijn eigen innerlijke roadtrip die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt (en nog steeds) wil ik je inspireren om vanuit je hart en vanuit je gevoel te leven, om te focussen op positiviteit en vertrouwen in plaats van angst. Je laten inzien dat je keuzes moet maken ook al weet je niet waar dat toe leidt. Maak ruimte voor nieuwe dingen.

Hoe neem je de juiste beslissing?

Vind je het moeilijk om beslissingen te nemen? Vraag je bij elke beslissing het volgende af:
Helpt dit mij? Word IK hier beter van? Helpt dit mij verder?

Laat alle andere omstandigheden (de buitenwereld) er buiten en ga echt terug naar je eigen gevoel. Als je de beslissing neemt vanuit je gevoel en het voelt goed, je wordt er blij van als je eraan denkt, dan gaat ‘t ook lukken. Vertrouw daar op. Dan komt het goed op wat voor vlak dan ook. Als je alles maar blijft afwegen tegen elkaar en geen beslissing durft te nemen, omdat je bang bent voor wat er dan zou kunnen gebeuren kost dat je enorm veel tijd en energie. Je bent alle voor en tegens aan het afgaan omdat je het ‘zeker’ wilt weten. Maar dat weet je nooit van tevoren, dus laat die controle los en vertrouw op je gevoel!

Positieve energie

En ook belangrijk: Neem een beslissing nooit vanuit een negatief gevoel of als je je down voelt. Zorg er altijd eerst voor dat je in een positieve flow zit en ontspannen bent voordat je besluit.

Liefs

1. Intakegesprek

Laten we kennis maken. Wie ben jij en waar heb je hulp bij nodig. We gaan lekker aan de slag samen.

2. Voedings- en leefstijlanalyse

Ik breng in kaart waar jij mee geholpen bent. Waar liggen je prioriteiten en hoe kan jij op een makkelijke en leuke manier aan de slag.

3. Vervolgconsulten

Hoe sta je ervoor? Hoe is het gegaan en waar heb je extra hulp bij nodig? We gaan weer een stapje verder. Én naar huis met nieuwe motivatie.