Wat doet plantaardig eten voor mijn gezondheid

‘Huh? Weer zo eentje…komt zij weer….hoe dan….zij eet alleen wortels whahaha.’
Je kent dat soort types wel ;-), genoeg mensen die zich geroepen voelen om er iets van te vinden of te zeggen.
‘Enne..hoe zit het trouwens met jouw gezondheid?’, dat denk ik dan alleen maar, zeg ik natuurlijk niet hardop 😉

Dieren
Ik ben echt gek op dieren, al m’n hele leven lang. Dierenleed vind ik verschrikkelijk. En dat dieren als een product beschouwd en behandeld worden vind ik vreselijk en onaanvaardbaar. Dit heeft mij doen besluiten om volledig plantaardig te gaan eten. Ergens weten we allemaal wel dat er ontzettend veel dierenleed schuil gaat in de vee-industrie, maar toch sluiten een hoop mensen bewust hun ogen hiervoor. Ik wilde hier niet langer aan bijdragen.

Wat heeft het mij gebracht?
Daarnaast heeft het mij zoveel gebracht op gezondheidsgebied. Een zoektocht van vele jaren. Moe, hoofdpijn, darmklachten, niet lekker in m’n vel etc. Naar aanleiding van diverse onderzoeken kwam ik bij m’n huisarts niet verder. Ik ben er zelf volledig ingedoken. 5 jaar geleden begonnen met het volgen van diverse opleidingen en cursussen in voeding en gezondheid om op zoek te gaan naar mijn eigen optimale gezondheid. Mijn passie hiervoor groeide enorm. Met heel veel kennis op zak en vele boeken en documentaires verder was het voor mij niet moeilijk om te switchen naar een plantaardig voedingspatroon. Hierdoor voel ik me nu fitter en energieker, slaap ik beter, is m’n huid verbeterd, heb ik weer zin om dingen te ondernemen, kan ik veel helderder denken en zijn m’n darmklachten volledig verdwenen.

Gezondheid
Is plantaardig eten dan goed voor je gezondheid? De meningen zullen hier altijd over verdeeld blijven. En dat is oké. Kijk en luister naar je eigen lichaam. Verdiep je in verschillende leefstijlen waar jij je in kan vinden om gezonder te gaan leven. Ik ga niemand iets opleggen. Ik hoop je alleen te inspireren. Het gaat erom bewust te worden van wat je eet. Waarmee voed jij je lichaam? En draagt dit bij aan je gezondheid?

Door mijn eigen bevindingen ben ik ervan overtuigd dat plantaardig eten gezond is. Het kan zoveel narigheid voorkomen. Je voedt je lichaam met enorm veel vitaminen en mineralen, direct uit de natuur. Het is herkenbare voeding voor je lichaam. Als ik zie hoe snel het aantal mensen groeit met klachten, kwaaltjes, chronische ziektes etc. waarvan er wordt gezegd dat MINIMAAL 70% voeding gerelateerd is, vind ik het ongelofelijk dat er nog zoveel geld gepompt wordt in allerlei onderzoeken in plaats van voorlichting, in preventie. Ik wil hier zoooooo graag een bijdrage aan leveren en laten zien dat er heel veel te voorkomen en verhelpen is door de juiste voeding en de juiste leefstijl. De hele voedingsindustrie is er op gebaseerd om geld te verdienen, winst staat voorop, niet onze gezondheid.

Op het internet zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is nou wel gezond(er) en wat niet? En waar word je voor de gek gehouden? Blijf zelf altijd nadenken en kijk en lees ook verder dan het scannen van een paar ‘titels’. Niet elke onderzoek is even objectief. En welke industrie zit er achter het onderzoek…..?

Wat is plantaardig eten precies?
Bij een plantaardige leefstijl eet je geen dierlijke producten. (Denk o.a. aan zuivel, eieren, vlees en vis). De basis van een plantaardig voedingspatroon bestaat uit fruit, groenten, noten, zaden, peulvruchten, granen en kruiden en specerijen. Dus het liefst wat uit de natuur komt, puur,  zonder pakjes en zakjes. En ja dan kan je nog steeds heel veel heerlijke dingen eten.

En wat is nou het verschil met vegan?
Het grote verschil is dat je bij een veganistische leefstijl naast dierlijke voedingsmiddelen ook géén gebruik maakt van dierlijke producten. Denk aan o.a. wol, leer, zijde, maar ook dierlijke grondstoffen in bijv. cosmetica etc.

Tot slot
Over het algemeen gaan mensen met een plantaardige leefstijl bewuster om met gezonde voeding, leefstijl, dierenwelzijn en het milieu. Neem je tijd en doe het stap voor stap.

Voor mij heeft het alleen maar voordelen, ik word er happy van!

Liefs

1. Intakegesprek

In de uitgebreide intake maken we kennis . Wie ben jij, waar loop je tegen aan en waar heb je hulp bij nodig. 

2. Voedings- en leefstijlanalyse

Na jouw intakegesprek breng ik in kaart waar jij mee geholpen bent. Waar liggen je prioriteiten en hoe kan jij op een makkelijke en leuke manier aan de slag. We bespreken samen jouw voedings- en leefstijlplan. Alles op maat voor jou.

3. Vervolgconsulten

Hoe sta je ervoor? Hoe is het gegaan en waar heb je extra hulp bij nodig? We gaan weer een stapje verder. Én naar huis met nieuwe motivatie.