Voor jezelf kiezen geeft je energie

Erkenning

De eerste stap is het aller moeilijkste. Namelijk eraan toegeven dat je niet lekker in je vel zit, eraan toegeven dat het misschien wel niet gelukt is om alle ballen hoog te houden. Kortom erkenning! Het vergt moed, je moet keuzes maken, je angsten overwinnen, blokkades opheffen, nee durven zeggen en een positieve mindset ontwikkelen.

Jij

Waarom is het toch zo verdomd moeilijk om voor jezelf te kiezen?
We onderschatten hoe belangrijk het is om naar jezelf te luisteren, hoe essentieel dit is voor je welzijn. Als je constant bezig bent met verwachtingen van anderen, jezelf erdoor verliest, bezig bent om voor anderen te zorgen en naar de zin te maken, bezig bent met wat anderen ervan vinden …… Waar haal jij jouw energie dan vandaan? Die burn-out komt vroeg of laat, wake-up! Je leeft andermans leven, je bent totaal niet bezig met jezelf. Wat is het wat JIJ wilt? Luister je wel naar je eigen verlangens? Je bent jezelf en je dromen misschien wel kwijtgeraakt door constant te voldoen aan de verlangens van de maatschappij. Als je iets wilt veranderen in je leven, zal je bij je basis moeten beginnen. Waardering en liefde voor jezelf, niet iets buiten jou.

Met je oude belemmeringen en overtuigingen houd je de mooie dingen tegen. Het levert blokkades op in je lichaam, er kan geen nieuwe energie bij je naar binnen stromen en zo kom je dus ook geen stap verder in je proces. Het brengt je niet waar je naartoe wilt. Je houdt het groeiproces tegen.

Ik hoop dat ik je met mijn ervaringen en woorden, ook al is het er maar 1, jou een beetje kan inspireren om vanuit je hart en je gevoel te leven, om te focussen op positiviteit en vertrouwen, in plaats van angst. Je laten zien dat je keuzes moet maken, ook al weet je nog niet waar dat naartoe leidt. Maak ruimte voor nieuwe dingen, ruimte voor groei. Jij bent het belangrijkste.

Rust

Om te beginnen en om te weten wat je wilt heb je echt rust en ruimte in je hoofd nodig. Zoek deze rust op. Lukt dat niet met een wandeling in de natuur of ben je al te ver voor jezelf, probeer het dan met mediteren. Iedere dag een paar minuten en breidt dat uit. Als je na 2 x geen verschil merkt, wil dat niet zeggen dat het niet werkt. Iets wat er weken, maanden of jaren gelden is ingeslopen, los je niet even binnen een paar keer op. Het is een start. Schrijf daarnaast alles wat je dwarszit van je af, zoveel mogelijk en schrijf daarna ook op wat je juist WEL zou willen. Wees dankbaar voor wat er wel goed gaat in je leven, sta daar dagelijks bij stil. Dit zijn een aantal tips die je kan gebruiken. Kom je er zelf niet uit en weet je niet hoe je het aan moet pakken, zoek dan altijd hulp van bijvoorbeeld een coach. Ook voor inspiratie en nieuwe energie.

Liefs

1. Intakegesprek

Laten we kennis maken. Wie ben jij en waar heb je hulp bij nodig. We gaan lekker aan de slag samen.

2. Voedings- en leefstijlanalyse

Ik breng in kaart waar jij mee geholpen bent. Waar liggen je prioriteiten en hoe kan jij op een makkelijke en leuke manier aan de slag.

3. Vervolgconsulten

Hoe sta je ervoor? Hoe is het gegaan en waar heb je extra hulp bij nodig? We gaan weer een stapje verder. Én naar huis met nieuwe motivatie.