Stap voor stap focus houden

Hoe komt het toch dat we ergens heel enthousiast aan beginnen en dan ook weer redelijk snel opgeven?
Omdat we een te GROOT resultaat op een te KORTE termijn willen. Je blijft niet gemotiveerd omdat je je focus verliest, er geen noodzaak is voor je of je hebt geen duidelijke reden. Als de motivatie niet sterk genoeg is, ga je de veranderingen die erbij komen kijken niet volhouden. Stel jezelf doelen, grote en kleine maakt niet uit en kijk naar wat dat kan opleveren. Kijk alvast naar het eindresultaat. Alleen als je echt graag genoeg wilt en daar op gaat focussen, boek je resultaat.

Laat het ook JOUW verlangen zijn en niet die van iemand anders. Doe het dus niet om erkenning van iemand anders te krijgen, of om iemand te pleasen. Laat het jouw motivatie zijn. Jij bent gewoon jij, doe dus niet wat ‘iedereen’ doet, maar blijf bij je eigen gevoel. Vertrouw op je eigen gevoel, dan ga je namelijk groeien en ontwikkelen. Je gevoel is vaak je eerste ingeving en dat klopt! Schiet niet in de verdediging waarom iets niet kan en waarom je geen tijd hebt. Het gaat erom dat je het jezelf gunt en toestaat. Stel hierin je eigen grenzen. Hoe kan het wel. Focus op WAT je wilt en WAAROM je het wilt. Zo kom je in een hoge energie. Geef géén aandacht aan wat je NIET wilt.

Begin met kleine stapjes. Stel een doel voor vandaag. “Aan het einde van de dag wil ik……” en vul maar in. Hoe wil je je aan het einde van de dag voelen, wat wil je gedaan hebben, wat wil je bereikt hebben etc. Als je iedere dag kleine stapjes zet om in een positieve flow te komen, komt er vanzelf meer hiervan op je pad. Stel je besluit niet uit. Het kost je onnodige energie. Onderneem actie en ga er voor staan.

Door hier dagelijks mee bezig te zijn, kan je het steeds meer integreren in je leven en wordt het steeds meer een gewoonte. Iedere dag even stil staan bij wat jij wil en wat je doel is voor vandaag. Schrijf het op, want dat maakt het veel krachtiger. Je staat er echt even bij stil op dat moment om er aandacht aan te geven en het brengt je direct in een positieve stemming.

Als iets goed voelt, doe het dan.

Liefs

1. Intakegesprek

Laten we kennis maken. Wie ben jij en waar heb je hulp bij nodig. We gaan lekker aan de slag samen.

2. Voedings- en leefstijlanalyse

Ik breng in kaart waar jij mee geholpen bent. Waar liggen je prioriteiten en hoe kan jij op een makkelijke en leuke manier aan de slag.

3. Vervolgconsulten

Hoe sta je ervoor? Hoe is het gegaan en waar heb je extra hulp bij nodig? We gaan weer een stapje verder. Én naar huis met nieuwe motivatie.