Er ontstaat ruimte als je de controle loslaat

Je kunt geen zekerheid creëren vanuit angst. Je komt alleen verder als je de controle loslaat.
Voor iemand die altijd erg onzeker was, weinig zelfvertrouwen had, altijd naar anderen opkeek, beren op de weg zag en ook nog eens hooggevoelig is, kan ik zeggen dat ik de controle aardig heb losgelaten. Controle over alles. Over situaties, omstandigheden, kids, partner, collega’s, kortom over van alles en nog wat. Wat als dit en wat als dat. Heerlijk! Want het scheelt zo enorm veel energie en irritatie. Het levert veel rust en vrijheid op.

Natuurlijk lukt dit niet iedere dag, maar wel steeds makkelijker en sneller. Klaar met zoveel energie verspillen aan dingen die gaan zoals ze gaan en die lopen zoals ze lopen. Waarom hou je je bezig met wat anderen eigenlijk zouden moeten doen. Als diegene iets niet doet wat eigenlijk wel zou moeten, is dat zijn of haar probleem, ook de consequenties. Je kan niet alles vóór zijn en je kan niet alles opvangen.

Comfortzone

Is wel een ding voor heel veel mensen, want we willen angstvallig in onze ‘veilige comfortzone’ blijven zodat je ‘weet’ wat er kan gebeuren en zodat je kan ‘voorkomen’ dat er nare dingen gebeuren of iemand je raakt. Grote onzin natuurlijk, want je comfortzone is helemaal niet zo comfortabel! Je denkt misschien dat deze veilig en prettig is, maar je comfortzone houdt je tegen in wat je wilt. Je ego wil je graag binnen je comfortzone houden om geen fouten te maken, niet te vallen en om je te beschermen. Maar dit houdt je juist tegen in je groei! Zolang je je laat leiden door je comfortzone zal er nooit wat veranderen. Alleen buiten je comfortzone kan je groeien.

Doordat ik voor mezelf een enorme stap heb gemaakt (m’n baan heb opgezegd om voor mezelf te gaan beginnen) en voor mezelf durf te kiezen en te gaan doen wat ik leuk vind, moest ik letterlijk heel veel controle loslaten en gaan leren vertrouwen. Hierdoor is wel het balletje gaan rollen. Veel aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, inzichten krijgen, bewuster worden en door dit alles meer gaan vertrouwen op wat komen gaat.

“Als je de controle loslaat, gebeuren de mooiste dingen.”

Liefs

1. Intakegesprek

Laten we kennis maken. Wie ben jij en waar heb je hulp bij nodig. We gaan lekker aan de slag samen.

2. Voedings- en leefstijlanalyse

Ik breng in kaart waar jij mee geholpen bent. Waar liggen je prioriteiten en hoe kan jij op een makkelijke en leuke manier aan de slag.

3. Vervolgconsulten

Hoe sta je ervoor? Hoe is het gegaan en waar heb je extra hulp bij nodig? We gaan weer een stapje verder. Én naar huis met nieuwe motivatie.